Ostatnio modne są nuggetsy z kurczaka i nic dziwnego, ponieważ są bardzo smaczne! Nuggetsy w panierce z płatków kukurydzianych podałam do obiadu, z frytkami i mizerią, ale mogą również służyć jako przekąska imprezowa z sosem czosnkowym, pomidorowym czy tzatziki. Smakują pysznie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki na nuggetsy z kurczaka:
- 2 piersi z kurczaka
- 100 g płatków kukurydzianych
- 1/2 szklanki mleka
- jajko
- 1/2 szklanki bułki tartej
- sól i pieprz
- olej
Przygotowanie
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Jajko z mlekiem, solą i pieprzem roztrzepujemy w miseczce. Płatki kukurydziane rozgniatamy w woreczku za pomocą wałka lub tłuczka i mieszamy z bułką tartą. Kawałki kurczaka wkładamy do mleka i odstawiamy na ok 10 min, następnie kurczaka panierujemy w płatkach kukurydzianych i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
![nuggetsy1 Nuggetsy z kurczaka](https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2011/10/nuggetsy-1024x685.jpg)
Ja jestem zbyt leniwa na to..dlatego wybieram kupne.Probowalm juz chyba wszystko.Ale najlepsze sa te Lidlowskie mrozone.Jak ktos sie boi sprawdzac to teraz sie oplaca bo sa za 12 zeta,wieeeeeelka paka.