Lekkie, wegetariańskie danie z cukinią faszerowaną warzywami.
Składniki:
- 2 cukinie
- kulka mozzarelli
- 150 g sera żółtego
- 6-7 pieczarek
- 10-12 zielonych oliwek
- szczypior
- sól, pieprz
- jajko
Przygotowanie
Cukinie obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i łyżeczką usuwamy środki. Sery ścieramy na tarce. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Oliwki przekrawamy na pół. Szczypiorek siekamy. Pieczarki, oliwki i szczypior łączymy i doprawiamy solą i pieprzem. Do miski wbijamy jajko, roztrzepujemy, dokładamy sery i mieszamy. Wszystkie składniki farszu łączmy razem i napełniamy nim cukinię. Pieczemy je około 35 min w piekarniku.
Zostaw odpowiedź