Cukinia faszerowana pieczarkami

Lekkie, wegetariańskie danie z cukinią faszerowaną warzywami.

Składniki:

  • 2 cukinie
  • kulka mozzarelli
  • 150 g sera żółtego
  • 6-7 pieczarek
  • 10-12 zielonych oliwek
  • szczypior
  • sól, pieprz
  • jajko

Przygotowanie
Cukinie obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i łyżeczką usuwamy środki. Sery ścieramy na tarce. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Oliwki przekrawamy na pół. Szczypiorek siekamy. Pieczarki, oliwki i szczypior łączymy i doprawiamy solą i pieprzem. Do miski wbijamy jajko, roztrzepujemy, dokładamy sery i mieszamy. Wszystkie składniki farszu łączmy razem i napełniamy nim cukinię. Pieczemy je około 35 min w piekarniku.

cukinia

Print Friendly, PDF & Email