Wyczyn kulinarny męża, podczas mojej nieobecności 😉 Przyznaję, że bardzo smacznie mu to wyszło.
Składniki:
Potrawka:
Do ziemniaków:
Przygotowanie
Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki przyprawiamy i mieszamy, aby przyprawy się równomiernie rozprowadził. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej. Na dnie układamy ziemniaki, na nie marchewkę. Pieczemy w piekarniku przez ok 40 min, mieszając co 10 minut.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na oleju z dodatkiem soli. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na osobnej patelni. Dodajemy przyprawy. Kiedy kiełbasa z cebulą się usmażą, dodajemy pieczarki, groszek i paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy na małym ogniu jeszcze około 10 min.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…