Kolejna pyszna zapiekanka, tym razem z mięsem mielonym. Zapiekanki to potrawa, której nie można popsuć, zawsze wychodzą smaczne.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone. Po ok. 10 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy z mięsem. Następnie dodajemy pieczarki i por pokrojone w plasterki. Po następnych 10 minutach dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki, kukurydzę i wyciśnięty czosnek. Całość doprawiamy przyprawami. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wykładamy połowę makaronu, na niego mięso z warzywami, przykrywamy drugą połową makaronu, a na wierzch ser starty na grubej tarce. Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 20 minut.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…