Sos z mięsem mielonym i marchewką z groszkiem
Sos z mięsem mielonym i marchewką z groszkiem to szybki przepis na kryzysowy obiad, kiedy w lodówce pustki. Nie potrzebujemy wielu składników, aby wyczarować smaczne i sycące danie. Potrawkę podajemy z makaronem, ryżem albo kaszą jaglaną. Oczywiście zamiast mrożonki można wykorzystać świeże warzywa, choć ja akurat zawsze w zamrażalniku mam kilka mrożonek, które się przydają kiedy okazuje się, że nic nie ma w lodówce, a nikomu nie chce się wyjść do sklepu.
1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, następnie dodajemy mięso mielone, po jakiś 10 minutach dodajemy marchewkę z groszkiem.
2. Podlewamy 1/3 szklanki wody, przykrywamy i dusimy razem około 10 minut.
3. Po tym czasie dodajemy passatę pomidorową i przyprawy.
4. Całość dusimy razem jeszcze kilka minut, aż sos pomidorowy trochę zgęstnieją, a warzywa będą miękkie.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…