Sos z mięsem mielonym i marchewką z groszkiem
Sos z mięsem mielonym i marchewką z groszkiem to szybki przepis na kryzysowy obiad, kiedy w lodówce pustki. Nie potrzebujemy wielu składników, aby wyczarować smaczne i sycące danie. Potrawkę podajemy z makaronem, ryżem albo kaszą jaglaną. Oczywiście zamiast mrożonki można wykorzystać świeże warzywa, choć ja akurat zawsze w zamrażalniku mam kilka mrożonek, które się przydają kiedy okazuje się, że nic nie ma w lodówce, a nikomu nie chce się wyjść do sklepu.
1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, następnie dodajemy mięso mielone, po jakiś 10 minutach dodajemy marchewkę z groszkiem.
2. Podlewamy 1/3 szklanki wody, przykrywamy i dusimy razem około 10 minut.
3. Po tym czasie dodajemy passatę pomidorową i przyprawy.
4. Całość dusimy razem jeszcze kilka minut, aż sos pomidorowy trochę zgęstnieją, a warzywa będą miękkie.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…