Smaczna surówka do obiadu, idealna do wszelkiego rodzaju mięs.

Składniki:

  • 250 g kiszonej kapusty
  • cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 marchewki
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • pół łyżeczki cukru
  • łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie
Kapustę płuczemy w wodzie jeśli jest zbyt kwaśna, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki i obrane marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy pieprz i cukier do smaku, polewamy oliwą i sokiem z cytryny i mieszamy dokładnie.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

24 godziny ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

6 dni ago

Sernik łaciaty z ciastem czekoladowym – zawsze się udaje

Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…

1 tydzień ago

Kiełbasa zapiekana w jajku z warzywami – prosty przepis z piekarnika

Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…

2 tygodnie ago

Ciasto jogurtowe ze śliwkami – puszyste, wilgotne i mięciutkie

Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…

2 tygodnie ago

Tosty z gofrownicy – chrupiące i szybkie w przygotowaniu

Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…

3 tygodnie ago