Bardzo dobra i lekka sałatka.
Składniki:
- 250 g paluszków rybnych
- pół kapusty pekińskiej
- puszka kukurydzy konserwowej
- puszka fasoli białej konserwowej
- papryka czerwona
- 2 pomidory
- cebula czerwona
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Sos
- 2 łyżki majonezu
- 125 ml jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
PRZYGOTOWANIE:
Paluszki rybne smażymy na patelni i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie drobno siekamy kapustę. Kukurydzę i fasolkę odsączamy z zalewy. Paprykę, cebulę i pomidora kroimy w kostkę. Ostygnięte paluszki rybne kroimy na kawałki. Majonez, jogurt i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy. Wszystkie składniki łączymy razem, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Zostaw odpowiedź