Smaczna przystawka na imprezę.
Składniki:
- 12 dużych pieczarek
- estragon
- cebula
- tymianek
- 150 g mięsa mielonego
- sól , pieprz
- 100 g sera żółtego
- jajko
- łyżka tartej bułki
- masło
Przygotowanie:
Pieczarki myjemy i obieramy. Odłamujemy z nich nóżki. Nóżki siekamy i razem z cebulką pokrojoną w drobną kostkę, podsmażamy na łyżce masła. Posypujemy odrobiną soli. Przekładamy do miski z mięsem, dodajemy estragon i tymianek. Wsypujemy starty ser i tartą bułkę,wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Każdy kapelusz napełniamy farszem. Pieczarki układamy w wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i w temp.190 stopni zapiekamy około 25 minut.
Zostaw odpowiedź