Pierś z kurczaka z warzywami

Można podawać z frytkami, ryżem albo makaronem.

Składniki:

  • 1 duży filet z kurczaka
  • pół pory
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 5 dużych pieczarek
  • sól, pieprz
  • kukurydza
  • przyprawa do kurczaka
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • bazylia,oregano

Przygotowanie
Kurczaka kroimy w większą kostkę. Por kroimy w krążki. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Papryki kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy kurczaka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Dodajemy por o pieczarki, podsmażamy. Następnie dodajemy paprykę i podlewamy połową szklanki wody. Dusimy pod przykryciem. Kiedy wszystkie warzywa zmiękną, dodajemy sos sojowy, koncentrat i kukurydzę. Przyprawiamy i dusimy jeszcze 5 min.

Print Friendly, PDF & Email