Ryba pieczona pod pierzynką cebulową

Przepis na pyszną rybę pieczoną w piekarniku z cebulą i serem wędzonym.

Składniki:

  • 2-3 filety z ulubionej ryby
  • 2 łyżki musztardy (ostrej)
  • 2 cebule
  • 100 g sera wędzonego
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • rozmaryn

Przygotowanie
Rybę dzielimy na porcje, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Rybę smarujemy musztardą, na niej układamy cebulę i starty ser. Posypujemy rozmarynem. Ryby zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w temp. 180 C przez około 15 minut, po czym otwieramy folię i pieczemy bez przykrycia jeszcze ok 10 min.

ryba_cebula

Print Friendly, PDF & Email