Fit pasta jajeczna ze szczypiorkiem i jogurtem zamiast majonezu jest pyszna, lekka i błyskawiczna do zrobienia. Świetnie smakuje na kanapkach z żytniego chleba, w towarzystwie pomidora i sałaty – takie śniadanie z pewnością pozwoli dobrze zacząć dzień, gdyż jest smaczne, zdrowe i syci na długo. Z podanych składników wychodzi spora porcja pasty, która wystarczy na posmarowanie jakiś 6-8 kanapek.
Składniki na fit pastę jajeczną:
- 5 jajek (rozmiar M)
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- łyżeczka musztardy (dałam rosyjską)
- pół pęczka szczypiorku
- sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy i dodajemy do jajek. Dokładamy również jogurt, musztardę i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie ze sobą.
Zostaw odpowiedź