Tosty z mozzarellą

Pyszne tosty z patelni.

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 1 kulka mozzarelli
  • szklanka mleka
  • 3 czubate łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 150 g szynki
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie
Mozzarellę i szynkę kroimy w paski. Układamy je na kromce chleba pozostawiając wokół brzegów trochę wolnego miejsca. Nakrywamy drugą kromką. Wlewamy mleko do miski, do drugiej wsypujemy mąkę, a w trzeciej roztrzepujemy jajko z odrobiną soli i pieprzu. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Kromki zanurzamy w mleku, potem obtaczamy w mące, a na koniec maczamy w roztrzepanym jajku. Smażymy z obu stron na patelni na złoto.

Print Friendly, PDF & Email