Kabanosy z warzywami na obiad. Podajemy z ryżem albo makaronem.
Składniki:
- 3 kabanosy
- 8-9 pieczarek
- cebula
- pół czerwonej papryki
- pół zielonej papryki
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- sól
- pieprz
- chili
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę, kabanosy w plasterki i podsmażamy na patelni, następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy przez kilka minut i dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie dodajemy przecier pomidorowy, sos sojowy i przyprawiamy. Dusimy jeszcze ok 5 minut.
A kabanosy grube czy moga byc np Maestro?
Kabanosy dowolne, byle smaczne 😉 Suchych kabanosów nie podsmażamy.
własnie słyszałam, że te maestro bez konserwantów, a wiecie może gdzie można je dostać? 🙂