Biała kiełbasa zapiekana w piekarniku

Pyszna przekąska która można jeść zarówno na ciepło jak i zimno. Proponuję podawać z pieczywem i chrzanem.

Składniki:

  • 4 białe surowe kiełbasy
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • oregano
  • estragon
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
Białą surową kiełbasę gotujemy. Następnie kroimy na pół. Każdy kawałek kiełbasy owijamy wędzonym boczkiem. Układamy kiełbasę w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Oprószamy to solą, pieprzem oraz sporą ilością ostrej papryki,estragonu i oregano. Cebulę kroimy w plastry i układamy na kiełbasę. Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 30 minut.

Zostaw Odpowiedź

Udostępnij na: