Sałatka z brukselką, pomidorami i rzodkiewkami – do obiadu lub na grilla
Sałatka z brukselką, pomidorami i rzodkiewkami to lekka, zdrowa i kolorowa sałatka idealna jako dodatek do obiadu, do pieczonych czy grillowanych mięs lub jako samodzielny posiłek, który można podać z grzankami. Jest szybka do zrobienia, smaczna i bogata w witaminy (C, kwas foliowy) oraz mikroelementy (żelazo, potas).
Brukselkę gotujemy na parze do miękkości. Odstawiamy do przestygnięcia, większe kapustki przekrawamy na pół. Rzodkiewki i gruszkę kroimy w niezbyt drobną kostkę, cebulę w piórka. Roszpunkę i pomidory myjemy i osuszamy. Olej lniany mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Wszystkie warzywa przekładamy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Polewamy olejem z sokiem z cytryny. Sałatkę można podawać od razu po przygotowaniu.
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…