Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem to pyszna i szybka do zrobienia przystawka na imprezę, świąteczny stół czy zwykłe śniadanie. Cieszy się dużym powodzeniem zwłaszcza w czasie wielkanocnym. Tuńczyk, kukurydza i jajka świetnie się ze sobą komponują, tworząc bardzo smaczną mieszankę.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka, białka odstawiamy. Żółtka przekładamy do miski razem z odcedzonym tuńczykiem i majonezem. Całość rozgniatamy widelcem lub za pomocą blendera. Następnie dodajemy kukurydzę, drobno posiekaną cebulę i przyprawy do smaku. Wszystko mieszamy ze sobą dokładnie. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka. Jajka posypujemy sproszkowaną papryką.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…