Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem to pyszna i szybka do zrobienia przystawka na imprezę, świąteczny stół czy zwykłe śniadanie. Cieszy się dużym powodzeniem zwłaszcza w czasie wielkanocnym. Tuńczyk, kukurydza i jajka świetnie się ze sobą komponują, tworząc bardzo smaczną mieszankę.

Składniki na jajka faszerowane tuńczykiem:

  • 6 jajek
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • mała cebula czerwona
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz, papryka słodka (lub ostra jak lubimy)

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka, białka odstawiamy. Żółtka przekładamy do miski razem z odcedzonym tuńczykiem i majonezem. Całość rozgniatamy widelcem lub za pomocą blendera. Następnie dodajemy kukurydzę, drobno posiekaną cebulę i przyprawy do smaku. Wszystko mieszamy ze sobą dokładnie. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka. Jajka posypujemy sproszkowaną papryką.

Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem

Zobacz inne przepisy na jajka faszerowane:

Jajka Faszerowane Łososiem

Jajka Faszerowane

Jajka Faszerowane Szynką I Papryką

Print Friendly, PDF & Email