Niezapomniany smak dzieciństwa.
Składniki:
Naleśniki:
- 2 szklanki mleka
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
Nadzienie:
- 500 g sera białego
- 125 ml śmietany 18%
- żółtko
- ok. 3 łyżeczki cukru
- ok. łyżeczka cynamonu
Przygotowanie
Naleśniki: miksujemy lub ubijamy trzepaczką dokładnie wszystkie składniki. Odstawiamy na godzinę. Po tym czasie na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Nadzienie: twaróg mielimy maszynką lub rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i dobrze wyrabiamy. Farsz nakładamy na usmażone naleśniki zwijamy lub składamy w trójkąty. Naleśniki można jeszcze podsmażyć na maśle aby farsz się rozgrzał.
Zostaw odpowiedź