Naleśniki z białym serem

Niezapomniany smak dzieciństwa.

Składniki:
Naleśniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli

Nadzienie:

  • 500 g sera białego
  • 125 ml śmietany 18%
  • żółtko
  • ok. 3 łyżeczki cukru
  • ok. łyżeczka cynamonu

Przygotowanie
Naleśniki: miksujemy lub ubijamy trzepaczką dokładnie wszystkie składniki. Odstawiamy na godzinę. Po tym czasie na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Nadzienie: twaróg mielimy maszynką lub rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i dobrze wyrabiamy. Farsz nakładamy na usmażone naleśniki zwijamy lub składamy w trójkąty. Naleśniki można jeszcze podsmażyć na maśle aby farsz się rozgrzał.

nalesniki_ser

Print Friendly, PDF & Email

Zostaw Odpowiedź

Udostępnij na: