Pyszne danie na obiad. Podajemy z ulubionym makaronem.
Składniki:
NA PULPETY
- 500g mięsa wieprzowego
- bułka tarta
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 2 jajka
- oliwa do smażenia
NA SOS
- 2 papryki (u mnie zielone)
- cebula
- 300g pieczarek
- sól
- pieprz
- gęsta śmietana
- oregano, bazylia, zioła prowansalskie
Przygotowanie
Do mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formułujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i smażymy na oliwie. Następnie paprykę, pieczarki i cebulę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie, kiedy warzywa będą miękkie dodajemy śmietanę i przyprawiamy. Do sosu dodajemy pulpety.
Zostaw odpowiedź