Sałatka z rukolą i mozzarellą
Sałatka z rukolą i mozzarellą jest lekka, smaczna i kolorowa. Można ją zrobić dosłownie w kilka chwil. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju pieczonych mięs, można ją również podawać z chrupiącymi grzankami.
Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni i odstawiamy do wystudzenia. Gruszkę przekrawamy na pół, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Pomidorki przekrawamy na pół. Olej mieszamy z octem, cukrem i przyprawami. Rukolę, gruszkę, odsączone z zalewy kulki mozzarelli oraz pomidorki przekładamy do salaterki i mieszamy ze sobą. Sałatkę przekładamy na talerze bądź zostawiamy w salaterce i polewamy sosem oraz posypujemy pestkami słonecznika.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…