Przepis na potrawkę z piersi z kurczaka z warzywami. Podajemy z ryżem.
Składniki:
Przygotowanie
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Pomidora sparzamy i kroimy w kostkę. Oliwki w plasterki. Kiedy pieczarki będą miękkie, dodajemy bulion, koncentrat, pomidory, groszek i oliwki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Sos dusimy przez kilka minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…