Przepis na sos z karkówki z makaronem penne.
Składniki:
- 500 gr karkówki
- ok 300 ml bulionu
- 3 łyżeczki musztardy
- 200 gr śmietany 18%
- pieprz, sól
- 1 łyżka sosu sojowego
- 6-7 średnich pieczarek
- cebula
- 300 gr makaronu penne
Przygotowanie
Karkówkę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i cebulę i również podsmażamy. Mięso zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. Kiedy już warzywa i mięso będą miękkie dodajemy śmietanę, musztardę, sos sojowy i przyprawy. Mieszamy i gotujemy jeszcze ok 6 min. Sos podajemy z makaronem.
bardzo szybkie i pyszne danie- karkówkę zastąpiłam schabem- wyszło pysznie!- polecam!