Sos z karkówki z pieczarkami

Przepis na sos z karkówki z makaronem penne.

Składniki:

  • 500 gr karkówki
  • ok 300 ml bulionu
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 200 gr śmietany 18%
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 6-7 średnich pieczarek
  • cebula
  • 300 gr makaronu penne

Przygotowanie
Karkówkę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i cebulę i również podsmażamy. Mięso zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. Kiedy już warzywa i mięso będą miękkie dodajemy śmietanę, musztardę, sos sojowy i przyprawy. Mieszamy i gotujemy jeszcze ok 6 min. Sos podajemy z makaronem.

sos_karkowka

Print Friendly, PDF & Email