Szybka rolada z ciasta francuskiego z warzywami

Szybkie i mało pracochłonne danie z ciastem francuskim i warzywami.

Składniki:

    • opakowanie ciasta francuskiego
    • mrożona mieszanka warzyw lub warzywa na patelnie (brokuł, marchew, kukurydza, fasolka szparagowa itp.)
    • sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano

 

Przygotowanie
Warzywa podsmażamy na patelni lub gotujemy w osolonej wodzie. Przyprawiamy.
Na cieście francuskim, wzdłuż krótszych boków robimy nacięcia kilkucentymetrowe w odstępach 2-3 cm. Pośrodku układamy warzywa. Zaplatamy ciasto: paski przekładamy na zmianę – prawy, lewy, prawy, lewy itd. Ciasto układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30-40 minut, w zależności od tego, czy lubimy ciasto bardziej lub mniej przypieczone.

ciasto_warzywa

Print Friendly, PDF & Email