Pita z boczkiem i warzywami

Przepis na pitę z boczkiem, kapustą i innymi warzywami. Najlepszy fast food to taki domowy!

Składniki:

  • 4 chlebki pita
  • ok 150 g boczku
  • kilka oliwek
  • pół główki małej kapusty pekińskiej (lub młodej jeśli jest sezon)
  • pomidor
  • pół puszki kukurydzy
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka ketchupu
  • łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni. Pomidora kroimy w kostkę, ogórki w plasterki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Oliwki przekrawamy na pół, kapustę szatkujemy. Wszystko razem mieszamy. Majonez łączymy z ketchupem i musztardą, przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę i mieszamy.
Bułki do pity rozgrzewamy w piekarniku. Odcinamy brzeg i wypełniamy je przygotowanym farszem.

pita_boczek

Print Friendly, PDF & Email