Pyszna wątróbka do obiadu. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Składniki :
500 g wątróbki drobiowej
mleko
pieprz, sól
bułka tarta
2 jaja
mąka
olej do smażenia
Przygotowanie
Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na ok pół godziny. Po tym czasie odsączamy na sitku, przyprawiamy i panierujemy – obtaczamy w mące, rozbełtanych jajkach i bułce tartej. Wątróbkę smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisto.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…