Pyszna wątróbka do obiadu. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Składniki :
500 g wątróbki drobiowej
mleko
pieprz, sól
bułka tarta
2 jaja
mąka
olej do smażenia
Przygotowanie
Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na ok pół godziny. Po tym czasie odsączamy na sitku, przyprawiamy i panierujemy – obtaczamy w mące, rozbełtanych jajkach i bułce tartej. Wątróbkę smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisto.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…