Talerz pyszności, które mogłabym jeść codziennie.
Składniki:
Sos:
Przygotowanie
Wątróbkę płuczemy i oczyszczamy. Następnie obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Ziemniaki kroimy w ćwiartki i pieczemy w piekarniku lub frytkownicy. Składniki na sos łączymy i dokładnie mieszamy. Ogórka i oliwki kroimy w plasterki, pomidory przekrawamy na pół. Warzywa mieszamy i wykładamy na talerze. Na nich układamy wątróbkę i ziemniaczki. Całość polewamy sosem.
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…