Talerz pyszności, które mogłabym jeść codziennie.
Składniki:
Sos:
Przygotowanie
Wątróbkę płuczemy i oczyszczamy. Następnie obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Ziemniaki kroimy w ćwiartki i pieczemy w piekarniku lub frytkownicy. Składniki na sos łączymy i dokładnie mieszamy. Ogórka i oliwki kroimy w plasterki, pomidory przekrawamy na pół. Warzywa mieszamy i wykładamy na talerze. Na nich układamy wątróbkę i ziemniaczki. Całość polewamy sosem.
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…