Talerz pyszności, które mogłabym jeść codziennie.
Składniki:
Sos:
Przygotowanie
Wątróbkę płuczemy i oczyszczamy. Następnie obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Ziemniaki kroimy w ćwiartki i pieczemy w piekarniku lub frytkownicy. Składniki na sos łączymy i dokładnie mieszamy. Ogórka i oliwki kroimy w plasterki, pomidory przekrawamy na pół. Warzywa mieszamy i wykładamy na talerze. Na nich układamy wątróbkę i ziemniaczki. Całość polewamy sosem.
Kajmakowiec Królewski to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości. Kruche ciasto przełożone kajmakiem oraz delikatnym kremem…
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…