Karkówka w warzywami
Karkówka w warzywami duszona w sosie własnym to mało skomplikowany przepis na domowy obiad dla całej rodziny. Można podać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub makaronem. Danie jest bardzo proste do zrobienia, więc nie powinno nastręczyć trudności nawet początkującym kucharzom. Karkówka wychodzi mięciutka, soczysta i aromatyczna. Pierwotnie miałam dodać do potrawy koncentrat pomidorowy, ale po spróbowaniu stwierdziłam, że ma wystarczająco bogaty smak, którego już nie trzeba urozmaicać.
Karkówkę kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i przysmażamy na średnim ogniu jakieś 15 minut. W tym czasie cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki, marchew i paprykę w paski. Do karkówki wrzucamy cebulę, pieczarki i marchew. Całość smażymy jeszcze jakieś 15 minut. Po tym czasie dodajemy paprykę i smażymy 2-3 minuty. Następnie wlewamy wodę i dodajemy przyprawy. Patelnię nakrywamy pokrywką i karkówkę z warzywami dusimy na wolnym ogniu około pół godziny, aż mięso będzie miękkie.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…