Karkówka w warzywami
Karkówka w warzywami duszona w sosie własnym to mało skomplikowany przepis na domowy obiad dla całej rodziny. Można podać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub makaronem. Danie jest bardzo proste do zrobienia, więc nie powinno nastręczyć trudności nawet początkującym kucharzom. Karkówka wychodzi mięciutka, soczysta i aromatyczna. Pierwotnie miałam dodać do potrawy koncentrat pomidorowy, ale po spróbowaniu stwierdziłam, że ma wystarczająco bogaty smak, którego już nie trzeba urozmaicać.
Karkówkę kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i przysmażamy na średnim ogniu jakieś 15 minut. W tym czasie cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki, marchew i paprykę w paski. Do karkówki wrzucamy cebulę, pieczarki i marchew. Całość smażymy jeszcze jakieś 15 minut. Po tym czasie dodajemy paprykę i smażymy 2-3 minuty. Następnie wlewamy wodę i dodajemy przyprawy. Patelnię nakrywamy pokrywką i karkówkę z warzywami dusimy na wolnym ogniu około pół godziny, aż mięso będzie miękkie.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…