Szybka potrawa na obiad z ryżem, kiełbasą i warzywami.
Składniki:
Przygotowanie
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i smażymy jeszcze przez chwilę. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę i ryż. Wszystko zalewamy bulionem, dodajemy curry i inne przyprawy. Ryż dusimy do momentu aż ryż zrobi się miękki.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
uwielbiam takie danie :-) chętnie bym zjadła!!!!