Przepis na smaczne danie jednogarnkowe. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Składniki:
Przygotowanie
Karkówkę kroimy na kawałki, oprószamy solą, pieprzem i paprykami. Mięso i cebulę pokrojoną w piórka obsmażamy na patelni na rumiano. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą, tak aby zakryła mięso i gotujemy na wolnym ogniu. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, świeżą paprykę kroimy w paski. Dodajemy do mięsa wraz z pomidorami. Gulasz dusimy pod przykryciem ok pół godziny, aż mięso stanie się miękkie, w razie potrzeby podlewając wodą. Następnie dodajemy paprykę konserwową pokrojoną na kawałki, koncentrat oraz przyprawy i dusimy jeszcze kilka minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…