Przepis na smaczne danie jednogarnkowe. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Składniki:
Przygotowanie
Karkówkę kroimy na kawałki, oprószamy solą, pieprzem i paprykami. Mięso i cebulę pokrojoną w piórka obsmażamy na patelni na rumiano. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą, tak aby zakryła mięso i gotujemy na wolnym ogniu. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, świeżą paprykę kroimy w paski. Dodajemy do mięsa wraz z pomidorami. Gulasz dusimy pod przykryciem ok pół godziny, aż mięso stanie się miękkie, w razie potrzeby podlewając wodą. Następnie dodajemy paprykę konserwową pokrojoną na kawałki, koncentrat oraz przyprawy i dusimy jeszcze kilka minut.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…