Kurczak po meksykańsku z makaronem

Przepis na prostą i smaczną potrawę w sam raz na szybki obiad.

Składniki:

  • pół paczki makaronu świderki
  • duża pierś z kurczaka
  • puszka pomidorów krojonych
  • puszka kukurydzy
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka ketchupu
  • puszka fasoli czerwonej
  • 5-6 pieczarek
  • pieprz, sól, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, bazylia

Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Kiedy grzyby puszczą sok, dodajemy pomidory i dusimy przez chwilę. Następnie przyprawiamy, dodajemy koncentrat i ketchup, a także fasolę i kukurydzę. Po chwili dodajemy ugotowany makaron i wszystko razem mieszamy.

makaron_meksykanski