Gulasz z kiełbasy i fasoli – szybki i pyszny przepis
Gulasz z kiełbasy i fasoli z puszki to szybki przepis na pyszne i bardzo sycące danie jednogarnkowe w sam raz na obiad dla całej rodziny. W smaku przypomina fasolkę po bretońsku. Takie danie nie jest skomplikowane do przygotowania, każdy powinien sobie z nim poradzić. Świetnie rozgrzewa w chłodniejsze dni. Gulasz najlepiej podać ze świeżym pieczywem.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Mięso przekładamy do garnka i na tej samej patelni smażymy kiełbasę i cebulę pokrojone w kostkę. Podsmażone składniki przekładamy do garnka z piersią z kurczaka. Wlewamy passatę pomidorową, wodę, dodajemy marchew pokrojoną w drobną kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i dusimy jeszcze około 5 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolę odsączoną z zalewy, cukier, ocet i przyprawy. Całość gotujemy jeszcze 6-8 minut.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…