Gulasz z kiełbasy i fasoli – szybki i pyszny przepis
Gulasz z kiełbasy i fasoli z puszki to szybki przepis na pyszne i bardzo sycące danie jednogarnkowe w sam raz na obiad dla całej rodziny. W smaku przypomina fasolkę po bretońsku. Takie danie nie jest skomplikowane do przygotowania, każdy powinien sobie z nim poradzić. Świetnie rozgrzewa w chłodniejsze dni. Gulasz najlepiej podać ze świeżym pieczywem.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Mięso przekładamy do garnka i na tej samej patelni smażymy kiełbasę i cebulę pokrojone w kostkę. Podsmażone składniki przekładamy do garnka z piersią z kurczaka. Wlewamy passatę pomidorową, wodę, dodajemy marchew pokrojoną w drobną kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i dusimy jeszcze około 5 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolę odsączoną z zalewy, cukier, ocet i przyprawy. Całość gotujemy jeszcze 6-8 minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…