W sklepie zaopatrzyłam się w półkilowy worek prażonej cebulki, także trzeba było ją wykorzystać 😉 Nigdy nie dodawałam jej do makaronu, ale danie okazało się bardzo smaczne.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilkę na patelni. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do szynki, smażymy, aż z pieczarek odparuje woda, następnie dodajemy śmietanę i przyprawy. Sos co jakiś czas mieszamy. Kiedy śmietana zgęstnieje dodajemy makaron i prażoną cebulkę. Mieszamy i wykładamy na talerze. Posypujemy startym serem żółtym i cebulką.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…