W sklepie zaopatrzyłam się w półkilowy worek prażonej cebulki, także trzeba było ją wykorzystać 😉 Nigdy nie dodawałam jej do makaronu, ale danie okazało się bardzo smaczne.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilkę na patelni. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do szynki, smażymy, aż z pieczarek odparuje woda, następnie dodajemy śmietanę i przyprawy. Sos co jakiś czas mieszamy. Kiedy śmietana zgęstnieje dodajemy makaron i prażoną cebulkę. Mieszamy i wykładamy na talerze. Posypujemy startym serem żółtym i cebulką.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…