Rollsy z szynką i serem – pyszne roladki z tortilli
Rollsy z szynką i serem to błyskawiczne do zrobienia i pyszne przekąski, które zawsze szybko znikają ze stołu. Są banalnie proste do zrobienia i nie potrzebują wielu składników, a zawsze wszystkim smakują i ładnie prezentują się na stole. Będą idealną przekąską na imprezie.
Każdy placek tortilli smarujemy serkiem kanapkowym. Rozkładamy na nich równomiernie rukolę. Na rukoli rozkładamy plastry szynki i sera żółtego Tortille zwijamy ciasno w rulon, następnie zawijamy je w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy je z lodówki i kroimy na kawałki, po około 5 cm lub zależnie od upodobań. Jeśli nie mamy czasu trzymać tortilli w lodówce, można je spiąć wykałaczką, aby się nie rozwinęły. Takich tortilli można również nie kroić na kawałki i wziąć ze sobą do pracy, szkoły czy na wycieczkę.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…