Kolejna smaczna wariacja na temat sałaty z sosem winegret.
Składniki:
pół główki sałaty lodowej
200 g boczku
pomidor
2 łyżki sezamu
150 g sera żółtego
kilka kawałków papryki konserwowej
3 łyżki oliwy
łyżka octu winnego
zioła dalmatyńskie, sól, pieprz
Przygotowanie
Na suchej patelni podsmażamy pokrojony w plasterki boczek. Sałatę rwiemy na kawałki, pomidora i ser kroimy w kostkę, paprykę, na mniejsze kawałki. Sezam prażymy na złoto. Oliwę mieszamy z octem i przyprawami. Warzywa, boczek i sos łączymy razem i mieszamy. Sałatkę posypujemy sezamem.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…