Przepis na takie podrobione risotto, bo ze zwykłym białym ryżem.
Składniki:
Przygotowanie
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, smażymy około 5 minut. Dodajemy obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora i koncentrat, a także osączoną z zalewy fasolę. Następnie na patelnię dodajemy ryż, przyprawy i posiekany szczypiorek. Potrawę mieszamy i chwilę dusimy.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…