Przepis na smaczny, lekki bigos z młodej kapusty z koperkiem i papryką.
Składniki:
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce o dość grubych oczkach. W dużym garnku umieszczamy kapustę z marchewką i wlewamy wodę do połowy jej wysokości. Solimy. Kapustę gotujemy około 15-20 minut. Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i jeszcze chwilę smażymy. Mięso dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut na małym gazie, posypujemy posiekanym koperkiem, ew. doprawiamy.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
myślałam, że bigos to tylko z kiszonej kapusty ;) ale przyznaję, że Twój wygląda pięknie, u mnie (tylko z kiszonej robię) zawsze wychodzi jak brejka w stylu http://zszywka.pl/p/przepis-na-pyszny-bigosjednym-z-naj-11723330.html ;) i nigdy papryki nie dodawałam, a ona zdecydowanie poprawia wygląd bigosu :) dzięki za pomysł, poeksperymentuję wg Twojego przepisu Oliwio :)