Sałatka z melonem i fetą

Przepis na lekką i orzeźwiającą sałatkę. Lubię ją jeść jedynie z pieczywem, ale jako dodatek do mięs też się bardzo dobrze sprawdza.

Składniki:

  • pół melona
  • pół puszki kukurydzy
  • pół główki sałaty lodowej
  • 2 pomidory
  • opakowanie fety
  • mała papryka czerwona

Sos:

  • łyżeczka cukru
  • oregano, tymianek, bazylia
  • sól, pieprz
  • łyżka octu winnego
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1-2 łyżki wody

 

Przygotowanie
Melona obieramy i kroimy w kostkę. Sałatę rwiemy na kawałki. Paprykę kroimy w paski, pomidora w kostkę. Kukurydzę i ser odsączamy z zalewy. Składniki wsypujemy do miski, mieszamy. Składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę.

salatka_melon