Przepis na lekką i orzeźwiającą sałatkę. Lubię ją jeść jedynie z pieczywem, ale jako dodatek do mięs też się bardzo dobrze sprawdza.
Składniki:
- pół melona
- pół puszki kukurydzy
- pół główki sałaty lodowej
- 2 pomidory
- opakowanie fety
- mała papryka czerwona
Sos:
- łyżeczka cukru
- oregano, tymianek, bazylia
- sól, pieprz
- łyżka octu winnego
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- 1-2 łyżki wody
Przygotowanie
Melona obieramy i kroimy w kostkę. Sałatę rwiemy na kawałki. Paprykę kroimy w paski, pomidora w kostkę. Kukurydzę i ser odsączamy z zalewy. Składniki wsypujemy do miski, mieszamy. Składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę.
Pysznie wygląda … Moc witamin u Ciebie 🙂