Bardzo lubię mrożonki warzyw chińskich. Do tej pory robiłam je z dodatkiem ryżu, tym razem postanowiłam coś zmienić i ryż zamieniłam na makaron, dodatkowo dodałam sezam i szczypiorek.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy zamrożone warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy, aż zmiękną. Dodajemy przyprawy i sos sojowy. Następnie makaron mieszamy z kurczakiem i warzywami. Potrawę wykładamy na talerze, posypujemy sezamem i szczypiorkiem.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…