Przepis na niezwykle prosty deser, kiedy najdzie nas niespodziewana ochota na coś słodkiego. W pół godziny można wyczarować pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego z dżemem. Kruszonka jest opcjonalna, choć ja ją bardzo lubię.
Składniki:
Przygotowanie
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty. Układamy na papierze do pieczenia. Na środek kwadratów nakładamy po łyżce dżemu. Mąkę, cukier i miękkie masło łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i taką kruszonką posypujemy ciastka. Wstawiamy je do piekarnika i pieczemy w temp. 200 C przez ok. 20 min do uzyskania złotego koloru ciasta.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Chętni bym spróbowała. :)