Przepis na niezwykle prosty deser, kiedy najdzie nas niespodziewana ochota na coś słodkiego. W pół godziny można wyczarować pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego z dżemem. Kruszonka jest opcjonalna, choć ja ją bardzo lubię.
Składniki:
Przygotowanie
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty. Układamy na papierze do pieczenia. Na środek kwadratów nakładamy po łyżce dżemu. Mąkę, cukier i miękkie masło łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i taką kruszonką posypujemy ciastka. Wstawiamy je do piekarnika i pieczemy w temp. 200 C przez ok. 20 min do uzyskania złotego koloru ciasta.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Chętni bym spróbowała. :)