Miało być spaghetti, ale zabrakło makaronu, więc ugotowałam penne (poszło szybciej niż pójście do sklepu po spaghetti :P) Uwielbiam makarony w sosie śmietanowym, lubię cykorię i krewetki, więc ta potrawa nie mogła mi nie smakować.
Składniki:
Przygotowanie
Penne gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy lub oleju, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, następnie rozmrożone krewetki. Kiedy krewetki nam się przyrumienią, dodajemy posiekaną cykorię i chwilkę przysmażamy, następnie wlewamy śmietanę, dodajemy przyprawy i zioła. Mieszamy i dusimy na delikatnym ogniu aż sos się zagęści. Ugotowany makaron wrzucamy do sosu i dusimy jeszcze chwilę.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
zachęcamy do zgłoszenia przepisu do akcji makarony świata na zBLOGowanych. W akcji mnóstwo nagród do wygrania!