Przepis na łatwy i szybki deser. Do jego wykonania wystarczą jedynie jabłka, trochę cukru, mąki i masła. Deser jest bardzo smaczny i jednocześnie sycący, dlatego z powodzeniem może zastąpić kolację lub śniadanie.
Składniki:
Przygotowanie
Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ćwiartki, następnie w dość grube plastry. Jabłka posypujemy cynamonem i oblewamy miodem. Przekładamy do naczynia gdzie będą zapiekane. Masło rozcieramy dłonią z cukrem i mąką aż powstaną maleńkie grudki. Kruszonką posypujemy jabłka. Owoce pieczemy około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…