Proste i smaczne danie, które idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole albo podczas wizyty niespodziewanych gości.
Składniki:
-
6 jajek
-
pół ogórka szklarniowego
-
kilka liści sałaty
-
100 ml jogurtu
-
2 łyżki śmietany
-
łyżka majonezu
-
2 łyżeczki musztardy
-
koper (suszony albo świeży)
-
sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Ostudzamy, obieramy i kroimy w plastry. Ogórka również kroimy w plastry. Na talerzu albo w płaskiej miseczce układamy liście sałaty. Na nią na przemian układamy plastry jajka i ogórka, na tak zwaną „dachówkę”, aby nachodziły na siebie. Jogurt, śmietanę, majonez, musztardę i posiekany koperek mieszamy ze sobą i sosem polewamy jajka i ogórki. Całość przyprawiamy do smaku.
Przepis jest godny polecenia,jest to świetna przystawka zawsze u mnie gości na imprezie polecam