Przepis na pyszną i szybką sałatkę z młodej kapusty, pomidorków cherry, ziaren słonecznika i chipsów z boczku. Nie jest niestety tak lekka jakbym chciała, ale zawsze miałam słabość do boczku 😉
Składniki:
- główka młodej kapusty
- 150 g boczku
- 250 g pomidorków koktajlowych
- garść ziaren słonecznika
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka oliwy
- sól
Przygotowanie
Boczek kroimy na cienkie plastry, rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy na chrupko w piekarniku. Kapustę siekamy, posypujemy solą i ugniatamy rękami. Odstawiamy ją na 20-30 minut. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki przekładamy do miski, polewamy oliwą i sokiem z cytryny. Mieszamy.
Zostaw odpowiedź