Uwielbiam zarówno marchew, jak i rukolę, więc ta surówka nie mogła mi nie posmakować 😉 Ma wspaniały, słodko-gorzki smak. Idealnie nadaje się do obiadu albo na grilla.
Składniki:
- duża marchew
- jabłko
- spora garść rukoli
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka miodu
- łyżeczka musztardy (u mnie sarepska)
- pieprz
Przygotowanie
Marchew i jabłko obieramy, oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 10 minut. Jogurt, oliwę, musztardę i miód łączymy ze sobą i mieszamy. Do marchewki z jabłkiem dodajemy rukolę, sos i przyprawiamy pieprzem. Mieszamy dokładnie.
Zostaw odpowiedź