Lekkie i bardzo syte placuszki (choć mi wyszły raczej kotleciki ;)) z jabłkami. Idealne na śniadanie. Podajemy z miodem, słodkim syropem czy jogurtem. Jeden zawiera 165 kcal, ja zjadłam ledwo dwa 🙂
Składniki (na 8 dużych placuszków):
Przygotowanie
Jabłka myjemy obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Jabłka mieszamy z sokiem z cytryny i płatkami owsianymi. Odstawiamy na 10 minut, aby płatki trochę zmiękły. Po tym czasie do masy dodajemy cukier, jajka i cynamon. Mieszamy. Z masy formujemy placuszki, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Placki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 35 minut.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Robiłam. Polecam. Pyszne ! :) :3