Przepis na smaczną potrawę na obiad z kiełbasą i warzywami.
Składniki:
- 500 g brukselki
- por
- 2 marchewki
- papryka czerwona
- kilka pieczarek
- 250 g kiełbasy
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- czosnek niedźwiedzi, bazylia, papryka ostra
- sól, pieprz
Przygotowanie
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy na durszlaku. Kiełbasę i pora kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, na końcu paprykę i pieczarki również pokrojone w kostkę. Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie, na patelnię dokładamy brukselkę (większe główki kroimy na pół), koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dusimy jeszcze kilka minut.
Tam gdzie podsmażona kiełbacha nawet smak brukselki nie straszny 🙂