Pyszne wegetariańskie kotleciki idealne na obiad albo jako burgery do bułki. Jeden kotlet to 169 kcal.
Składniki (6 dużych kotletów):
Przygotowanie
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odstawiamy do wystudzenia. Sezam i słonecznik prażymy na suchej patelni. Marchew i cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, mieszamy na jednolitą masę. Z masy formujemy kotleciki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 50 min.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…