Wyjątkowo lekka i szybka do zrobienia pizza. Co prawda nie smakuje jak typowa włoska pizza, ale jest równie smaczna. Jeśli całość podzielimy na 6 porcji, to jeden kawałek będzie miał 202 kcal.
Składniki:
Spód:
- spory kalafior
- 3 jajka
- 4 łyżki otrębów (owsiane)
- sól, pieprz
Dodatkowo:
- sos pomidorowy albo ketchup
- 100 g sera żółtego
- pół cebuli
- 150 g szynki z indyka
- pomidor
- pół puszki kukurydzy
- albo inne ulubione dodatki 😉
Przygotowanie
Surowy kalafior ścieramy na tarce o drobnych oczkach albo miksujemy. Dodajemy jajka, otręby, sól i pieprz. Mieszamy na jednolitą masę. Rozprowadzamy ją równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blasze (wym. 24x40cm). Pieczemy w temp 180 C przez ok 25-30 minut. Następnie rozsmarowujemy sos, układamy pozostałe dodatki i pieczemy jeszcze ok 15 minut.
Zostaw odpowiedź