Szybki gulasz z warzywami w sam raz na lekki obiad. Jeśli z podanych składników zrobimy dwie porcje gulaszu, to każda będzie miała tylko 350 kcal.
Składniki:
- puszka fasoli czerwonej
- 250 g pieczarek
- cebula
- cukinia
- puszka krojonych pomidorów
- papryka czerwona
- marchew
- 2 ząbki czosnku
- oregano, rozmaryn, papryka ostra
- sól, pieprz, pieprz ziołowy
Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, pieczarki kroimy w plasterki. Składniki podsmażamy na łyżce masła, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dusimy do miękkości wszystkich składników. W razie potrzeby podlewamy wodą. Na koniec dodajemy fasolę odsączoną z zalewy i przyprawy.
jedna z moich ulubionych letnich potrwa:)