Wegetariański gulasz warzywny

Szybki gulasz z warzywami w sam raz na lekki obiad. Jeśli z podanych składników zrobimy dwie porcje gulaszu, to każda będzie miała tylko 350 kcal.

Składniki:

  • puszka fasoli czerwonej
  • 250 g pieczarek
  • cebula
  • cukinia
  • puszka krojonych pomidorów
  • papryka czerwona
  • marchew
  • 2 ząbki czosnku
  • oregano, rozmaryn, papryka ostra
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy

Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, pieczarki kroimy w plasterki. Składniki podsmażamy na łyżce masła, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dusimy do miękkości wszystkich składników. W razie potrzeby podlewamy wodą. Na koniec dodajemy fasolę odsączoną z zalewy i przyprawy.

gulasz_warzywa